כמה יחידות קרמבו נכמרים ביום? איך קראו לקרמבו פעם?, מה קורה לו במטוס? והאם הוא בכלל ישראלי?! – 10 דברים שלא ידעתם על הממתק האהוב המוכר, קרמבו.
1. השם שלי
בשנת 1966 חברת 'ויטמן' (כיום בבעלות 'שטראוס') החלה לייצר קרמבו, וכבר מאז זהו השם של הקרמבו.
2. "כושי"?
הקרמבו התחיל כממתק. בשל החומרים הזולים מהם מיוצר הקרמבו, בשנות ה-40 נמכר הממתק תחת השם "כושי".
3.אינו ישראלי!
המון ישראלים נוטים לחשוב שקרמבו הוא המצאה ישראלית, אך הקרמבו יוצר לראשונה בדנמרק לפני כ-200 שנה.
4.קרמבו בשלל טעמים
הטעם המוכר ביותר של הקרמבו הוא וניל, ואחריו מוקה. המון זמן נעשו ניסיונות לפתח טעמים חדשים כמו: תפוז, תות ובננה. אך נתונים מהציבור מראים כי אין ביקוש גבוה לטעמים חדשים.
5. האריזה
כן, עד היום הקרמבו נארז ידני (על ידי האדם ולא מכונה), מפני שאין מכונה מספיק עדינה שתצליח לארוז את הקרמבו מבלי למעוך אותו.
6.טמפרטורה
הטמפרטורה הטובה ביותר לשמירת הקרמבו היא 15 מעלות בחדר.
7. 300,000 קרמבואים ביום
לפי נתונים רשמיים של חברת 'שטראוס', מדי שנה נמכרים בישראל 53 מיליון קרמבואים! שהם 300,000 יחידות ביום בשיא עונת הקרמבו.
8. איך אנשים אוהבים את הקרמבו?
69% אוהבים לאכול את העוגיה בסוף, 12% אוהבים לאכול את העוגיה בהתחלה, 10% רוהבים לאכול את העוגיה והקצף ביחד ו-4% אוהבים לאכול כל פעם בדרך אחרת.
9.קרמבו לסופ"ש?
שיא צריכת הקרמבו בקרב הישראלים היא בסופי השבוע.
10. מה קורה לקרמבו במטוס ?
את תיקחו איתכם קרמבו למטוס הוא יתכווץ. מפני שהקרמבו מלא באוויר שיוצא החוצה בשל הלחץ במטוס.