קסטה העשויה מעוגיות הולנדיות במילוי קרם מסקרפונה:
מצרכים להכנת העוגיות (לכ-10 יחידות):
- 2 כוסות קמח (280 גרם)
- כפית קינמון
- חצי כפית מלח
- כפית סודה לשתייה (3 גרם)
- 230 גרם חמאה רכה
- חצי כוס סוכר (100 גרם)
- 3 כפות גדושות סוכר חום
- כפית תמצית וניל
- ביצה
מצרכים להכנת הקרם מסקרפונה:
- 125 גרם גבינת מסקרפונה
- 250 גרם שמנת מתוקה
- חצי כוס אבקת סוכר
- 0.5 מקל וניל
אופן ההכנה:
- יש לערבב במיקסר חמאה וסוכר עד למרקם רך ואחיד.
- יש להוסיף את הביצה והוניל בהדרגה, לערבב עד שהביצה נטמעת והתערובת חלקה.
- מנפים יחד קמח, סודה לשתייה ומוספים מלח וקינמון ומערבבים.
- יש להוסיף את תערובת הקמח בשתי מנות למיקסר, לערבב עד שמתקבל בצק רך (לא להגזים בערבוב).
- יש לארוז את הבצק בניילון נצמד ולשטח אותו, ולקרר מספר שעות במקרר.
- יש לרדד את הבצק הקר לעובי 3 מ"מ על נייר אפייה.
- קורצים עוגיות מלבניות ומסדרים במגש על נייר אפייה.
- יש לאפות ב-170 מעלות כ-10 דקות, ולצנן.
- יש להכין מילוי: לערבב גבינת מסקרפונה במיקסר עם מטרפה לריכוך.
- יש להוסיף שמנת מתוקה, אבקת סוכר וגרגרים ממקל הוניל. יש להקציף לקרם יציב (להיזהר מהקצפת יתר).
- יש להעביר את הקרם לשקית זילוף עם צנטר חלק בקוטר 1 ס"מ. יש לזלוף 3 כיפות על כל עוגייה ולסגור עם עוגייה נוספת.
- יש לשמור בקופסא אטומה במקפיא, להפשיר כחצי שעה לפני ההגשה בטמפרטורת החדר.
בתיאבון!